Ik was aanvankelijk in de war door het Hilaria Baldwin-schandaal omdat ik niet wist wie Hilaria Baldwin was. Na veel onderzoek heb ik geparseerd dat zij de 36-jarige vrouw van yoga-instructeur is van Alec Badwin. Ze hebben vijf baby’s samen, die het haar mogelijk maakte om een kunstvorm waarin zij duurt bijna naakt Instagram foto’s terwijl het houden van een baby, een fetisj heb ik niet, maar na het bekijken van veel van hen, ontdekte ik heb de knie niet hebben. Wat nog belangrijker is, is dat ze in Boston werd geboren uit rijke Amerikaanse ouders die haar Hillary Hayward-Thomas noemden, maar volgens internet-speurneuzen jarenlang deed alsof ze opgroeide in Mallorca, Spanje. Dit laatste feit heeft haar veel beroemder gemaakt dan haar boeken, haar huwelijk, haar werk als lifestyle-verslaggever voor Extra, haar ouderschapspodcast of haar Instagram-foto’s. Ze heeft een nieuwe manier gevonden om mensen van haar te leren kennen, behalve ze te baren.

Ik ben beperkt in wat ik over deze situatie kan zeggen, omdat ik bang ben voor Alec Baldwin. Maar toen de woede tegen haar werd aangewakkerd, merkte ik dat de stammenoorlog van identiteitspolitiek ons ​​niet alleen gemeen, maar ook dom heeft gemaakt. Natuurlijk, het is stom en raar om op te groeien in Boston en met een accent te spreken; beweren dat u van Spanje naar de VS bent verhuisd om naar NYU te gaan toen u in Boston werd geboren en daadwerkelijk naar een privéschool ging in Weston, Massachusetts; en noem je niet-Spaanse kinderen Carmen Gabriela, Rafael Thomas, Leonardo Ángel David, Romeo Alejandro en Eduardo Pau Lucas. Het Today-  showgedeelte waar ze gazpacho maakte en Telemundo’s Evi Sisko vroeg hoe ze “komkommer” moest zeggenin het Engels was vooral Roseanne Rosanadana, maar eerlijk gezegd is “komkommer” een belachelijk woord vergeleken met “pepino”. Ook: “hoe zeg je in het Engels? Komkommer?” is zelfs sexier dan het hoofdje van een baby kussen in lingerie.

Zeker, kreupel en aandacht. Maar je moet een van die Amerikanen zijn die geen andere landen op een kaart kunnen vinden – met andere woorden een Amerikaan – om te denken dat Hilaria Baldwin probeerde om straat credo te stelen als een bruin persoon, wat de kern is van dit schandaal. Dit is niet Rachel Dolezal. Hilaria Baldwin zei niet dat ze opgroeide in San Salvador. Ze eiste erfgoed op van Mallorca, een van de duurste vakantiebestemmingen in Europa. Het eiland waar Grace Kelly op huwelijksreis was, James Blunt trouwde, Michelle Obama tweemaal op zomervakantie en de rijke ouders van Hilaria Baldwin gingen inderdaad met pensioen en brachten vakanties door. Haar enige fout was om Spanje te kiezen in plaats van Frankrijk. Hilaria Baldwin probeerde, net als zoveel ambitieuze mensen, chique over te komen.

Er zijn rijke, blanke mensen in Spanje, rijke blanken in Mexico-Stad en rijke blanken in heel Zuid-Amerika, maar dat is te ingewikkeld voor onze tijd. Tracie Egan Morissey, de voormalige Jezebel- journalist wiens Instagram-berichten het incident ontploften door te beschrijven wat volgens sommigen de lange oplichterij van Hilaria Baldwin is, vertelde het tijdschrift New York: “Deze vrouw deed zich voor als een immigrant wiens tweede taal Engels was, en dat wordt geassocieerd met bepaalde ontberingen. Dat is gewoon niet het geval. Dat is een complete verzinsel. En daar heeft ze geld mee verdiend, wanneer blijkt dat ze gewoon een bevoorrechte vrouw uit Boston is. , de dochter van een advocaat en een dokter. Dat vind ik walgelijk. ‘ Wat ik vies vind, is dat iemand die vanuit Mallorca hierheen verhuist, bepaalde ontberingen heeft, behalve een gebrek aan geweldige nachtclubopties.

Zou ze op een best geklede lijst in het tijdschrift Latina hebben gestaan ​​of voor twee moeten poseren ¡Hola! hoezen? Waarschijnlijk niet. En zelfs als ze in Spanje woonde, waarom is ¡Hola! dit wanhopig? Zijn ze nog banger voor Alec Baldwin dan ik? Hoe dan ook, dat is niet zo weerzinwekkend als op handen en voeten gaan op Instagram om mensen ertoe te brengen water te kopen dat is opgeladen met batterijen om ‘waterige ozon’ te creëren om fopspenen en werkbladen schoon te maken.

Onze cultuur aanbidt het woord ‘authentiek’. Maar de menselijke psychologie is situationeel. We zijn anders met onze grootouders dan met onze studentenverenigingen; anders in oorlog dan in vrede; anders als ze honger hebben dan vol; precies hetzelfde bij gebruik van gewoon water of waterige ozon. Ik ben nog nooit met een beroemdheid getrouwd, heb bij Extra gewerkt of foto’s van mezelf in ondergoed gepost terwijl ik oefeningen deed in mijn badkamer waarvan ik niet helemaal zeker weet of het oefeningen zijn, maar ik ben anders op de pagina dan persoonlijk. En ik weet dat wanneer mensen een deel van mij vieren, ik dat vaak speel. Ik zeg niet dat Hilaria Baldwin massa’s mensen bevat, maar ze bevat waarschijnlijk een half dozijn dingen.

Zondag plaatste Hilaria Baldwin een accentloze video waarin ze somber het schandaal behandelde. Na even te zijn afgeleid door ‘mijn gekke haar’, zei ze, ‘kunnen we verschillende delen van onszelf zijn met verschillende mensen’. Haar ouders noemden haar Hilaria, en ze vond het leuk en – nog belangrijker – Alec Baldwin vond het leuk, dus ging ze met Hilaria mee. Ze spreekt twee talen en reisde tussen twee landen. Ken je die jongen die een semester in Florence deed en terugkwam met een accent, een ribollita-recept en een Botticelli-poster? Degene die je vermijdt omdat je weet dat hij je gesprek zal veranderen in “ze doen het een beetje anders in Firenze” ? Dat is ze. En als je meer verwacht van een social media influencer, dan ben jij dat.

Ze sloot de video af door Amerika zowel te geven wat het wilde als wat het nodig had, door te zeggen: “Ja, ik ben een blank meisje. Europa heeft daar veel blanken.” Die eerlijkheid en begrip zorgden ervoor dat ik haar zo graag wilde steunen dat ik haar volgde op Instagram. Ik zweer het, dat is de enige reden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here