Tanya Roberts, de actrice die vooral bekend is geworden door het spelen van een Bond-girl in A View to a Kill en Midge Pinciotti op That ’70’s ​​Show , is overleden. Ze was 65.

De actrice stortte in tijdens het uitlaten van haar honden op 24 december en werd opgenomen in het Cedar-Sinar Hospital in Los Angeles. Ze stierf zondag haar oude vriend en vertegenwoordiger Mike Pingel vertelde  The Hollywood Reporter. Het was niet gerelateerd aan COVID-19, er is geen doodsoorzaak opgegeven, maar Roberts was niet ziek in de dagen voorafgaand aan haar overlijden.

“Ik ben er kapot van. Ze was briljant en mooi en ik heb het gevoel dat een licht is weggenomen. Zeggen dat ze een engel was, zou bovenaan de lijst staan. Ze was de liefste persoon die je ooit hebt ontmoet en had een enorm hart. Ze hield van haar fans, en ik denk niet dat ze besefte hoeveel ze voor hen betekende, “vertelde Pingel aan THR .

Geboren Victoria Leigh Blum, Roberts had een carrière als model en verscheen in tv-advertenties voordat hij zich in 1975 tot filmacteur wendde met de horrorfilm  Forced Entry . Ze had een aantal rollen in films die later een cultstatus zouden krijgen, waaronder de komedie Racquet uit 1977 en het fantasy-epos The Beastmaster uit 1982 Ze was ook de hoofdrolspeler in de avonturenfilm Sheena: Queen of the Jungle uit 1984 van Columbia Pictures , een vrouwelijke versie van het Tarzan-verhaal dat ondanks het gerapporteerde budget van $ 25 miljoen een enorme flop was aan de kassa, hoewel het een cultstatus kreeg. .

Roberts ‘meest opmerkelijke grote filmrol was in 1985 Bond-film A View to a Kill. De film, die Roger Moore’s laatste uitje zou zijn als 007, zag haar Stacey Sutton spelen, een Amerikaanse geoloog die een doelwit wordt van schurk Max Zorin, gespeeld door Christopher Walken.

Ondanks de wereldwijde media-aandacht die volgt op elke Bond-release, is haar filmcarrière niet van de grond gekomen zoals ze had gehoopt en in interviews van de afgelopen jaren heeft Roberts de zogenaamde ‘vloek’ van het Bond-meisje zijn besproken voordat ze de rol accepteerde. . “Ik had het gevoel dat elk meisje dat ooit een Bond-girl was geweest, hun carrière nergens had gezien, dus ik was een beetje voorzichtig”, vertelde Roberts aan de Daily Mail in 2015. “Ik herinner me dat ik tegen mijn agent zei: ‘Nee men werkt ooit nadat ze een Bond-film hebben gekregen ‘en ze zeiden tegen me:’ Maak je een grapje? Glen Close zou het doen als ze kon, ‘voegde ze eraan toe.

Na A View to a Kill waren haar andere opmerkelijke filmcredits de door Roddy Piper geleide komedie Body Slam in 1987 en de erotische thriller Night Eyes uit 1990 .

Naast film vond Roberts succes op televisie. Na kleine rollen in televisiefilms won ze de felbegeerde rol van het spelen van een engel in ABC’s Charlie’s Angels. Roberts verving Shelley Hack en verscheen als Julie Rogers in het vijfde en laatste seizoen van de show in 1980. Ze verscheen ook in afleveringen van Fantasy Island en Love Boat .

Haar televisiecarrière nam toe in de jaren 90, net toen de filmrollen opdroogden. Het moderne publiek zal haar herinneren voor een terugkerende bijrol in Fox’s That ’70’s ​​Show , waarin ze Midge Pinciotti, Donna’s domme moeder, speelde.

Hoewel haar laatste opmerkelijke televisiekrediet in Showtime’s Barbershop: The Series in 2005 was, genoot Roberts een trouwe aanhang en besteedde ze veel tijd aan directe communicatie met fans, waaronder een reeks live chats tijdens de pandemie.

Roberts wordt overleefd door haar partner van 18 jaar Lance O’Brien, haar zus Barbara en haar geliefde huisdieren.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here