SAG-AFTRA, de Joint Policy Committee en de Producers Guild of America hebben zondag tijdens de pandemie een “tijdelijke stopzetting van de persoonlijke productie” aanbevolen.

“In het licht van de capaciteitscrisis waarmee ziekenhuizen in Zuid-Californië te kampen hebben als gevolg van de COVID-pandemie en een verwachte toename van COVID-gevallen na de vakantie, hebben SAG-AFTRA en organisaties die commerciële adverteerders en reclamebureaus en onafhankelijke film- en televisieproducenten vertegenwoordigen, overeenstemming bereikt over het aanbevelen van een tijdelijke onderbreking van de persoonlijke productie in Zuid-Californië, ‘zeiden ze in een gezamenlijke release. “De grote studio’s en streamers zijn al tot half januari in productie in Zuid-Californië.”

De Joint Policy Committee is een onderhandelingsgroep met meerdere werkgevers die commerciële adverteerders en reclamebureaus vertegenwoordigt. De GPC is ook overeengekomen om aan te bevelen dat de persoonlijke commerciële productie in Zuid-Californië “wordt onderbroken totdat er meer ziekenhuisbedden beschikbaar komen”.

SAG-AFTRA-president Gabrielle Carteris zei: “Ziekenhuizen in Zuid-Californië worden geconfronteerd met een crisis zoals we die nog nooit eerder hebben gezien. Patiënten sterven in ambulances die wachten op behandeling omdat de eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen overweldigd zijn. Dit is geen veilige omgeving voor persoonsproductie op dit moment. “

Zelfs als we het risico van COVID op de set terzijde schuiven – een risico dat we veel hebben gedaan om te verminderen door middel van onze veiligheidsprotocollen – houdt de productie van sets altijd enig risico op letsel in, of het nu gaat om een ​​mislukte stunt, een defecte apparatuur of een tuinverscheidenheid. Op dit moment, met weinig of geen ziekenhuisbedden beschikbaar, is het moeilijk te begrijpen hoe een werknemer die gewond is geraakt op een set, behandeling moet zoeken “, aldus David White, de nationale uitvoerend directeur van SAG-AFTRA. “Ik wil de JPC en de PGA bedanken voor hun inspanningen om de veiligheidsmaatregelen voor iedereen te versterken, en we erkennen en waarderen de grote studio’s en andere producenten die hun productie tijdens deze noodsituatie proactief hebben opgevoerd en uitgesteld.”

SAG-AFTRA moedigde haar leden in Zuid-Californië ook aan “thuis te blijven en af ​​te zien van het aanvaarden van een vaste baan voor de komende weken”.

Het voegde eraan toe: “In het geval dat een SAG-AFTRA-lid uit Zuid-Californië de komende weken moet werken en zich zorgen maakt over hun veiligheid op de set, worden ze aangemoedigd contact op te nemen met de vakbond.”

Stacy Marcus, hoofdonderhandelaar voor de JPC, voegde toe: “Commerciële producenten worden sterk aangemoedigd om hun producties in de regio Zuid-Californië te verplaatsen naar een latere datum, wanneer de crisis in de ziekenhuiscapaciteit is afgenomen. Het is gewoon een te groot risico voor artiesten, bemanning en personeel uit de industrie om de productie voort te zetten, wetende dat ziekenhuizen zich in een crisismodus bevinden en het aantal gevallen blijft stijgen. “

PGA-presidenten Gail Berman en Lucy Fisher zeiden: “Onafhankelijke producers kunnen helpen de lijn in deze crisis te houden door de moeilijke maar verantwoordelijke stap te nemen om de productie voorlopig uit te stellen. We kunnen en zullen doen wat nodig is om onze cast en crew te beschermen, en onze gemeenschap.”

SAG-AFTRA, de JPC en de PGA zeiden dat ze in contact zullen blijven met de leden en de industrie naarmate de situatie zich ontwikkelt.

“Het is te moeilijk om op dit moment te zeggen wanneer de situatie kan verbeteren, maar we volgen nauwlettend op en zullen ervoor zorgen dat onze leden de informatie hebben die ze nodig hebben om de beste beslissingen te nemen die ze kunnen nemen om zichzelf en onze gemeenschap te beschermen”, zei White.

De aanbeveling komt op de hielen van de regionale thuisblijvende bestelling die  vorige week in Californië werd  verlengd , zonder specifieke einddatum. En de week ervoor stuurde het Los Angeles County Department of Public Health een bericht naar leden van de lokale filmindustrie met daarin een herinnering om voorzichtig te zijn en “sterk te overwegen het werk een paar weken te onderbreken tijdens deze catastrofale toename van COVID-gevallen.”

Los Angeles County overtrof woensdag 10.000 doden als gevolg van het coronavirus, terwijl Californië ook een recordaantal dodelijke slachtoffers trof. Gavin Newsom, gouverneur van Californië, kondigde ook het eerste gedetecteerde geval aan van de nieuwe en blijkbaar meer besmettelijke variant van het coronavirus bij een man uit San Diego. Gezondheidsdirecteur van LA County, dr. Barbara Ferrer, merkte op dat sinds afgelopen woensdag meer dan 7.400 mensen in het ziekenhuis waren opgenomen met coronavirus in de provincie, waarvan 20 procent op intensive care-afdelingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here