Ron Dominguez, een voormalig vice-president van Disneyland en exec vp van Walt Disney Attracties voor de West Coast, stierf op 1 januari volgens een bericht van de Disneyland Alumni Club op vrijdag. Hij was 85.

Er werd geen doodsoorzaak onthuld.

De familie van Dominguez bezat 10 hectare grond die door Walt Disney werd gekocht voor de bouw van Disneyland in 1954. Het jaar daarop begon de 20-jarige Dominguez in de zomer als kaartjesverkoper in het themapark te werken en werd getraind om toezicht te houden op tal van attracties. In 1970 werd hij benoemd tot operationeel directeur en werd hij vier jaar later vicepresident van Disneyland.

In 1990 werd Dominguez – bij velen bekend als de heer Disneyland – executive vp, Walt Disney Attracties voor de West Coast.

Hij ging in 1994 met pensioen bij de Walt Disney Company en werd in 2000 een Disney-legende genoemd.

Dominguez werd geboren in 1935 en studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Arizona. Hij wordt overleefd door zijn vrouw Betty, met wie hij 41 jaar getrouwd was.

Vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie merkte de Disneyland Alumni Club op dat er slechts een kleine familieservice zal plaatsvinden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here