Wat is hirsutisme?

Dit is hoe het wordt genoemd als vrouwen veel dik en donker haar laten groeien in de gebieden waar mannen over het algemeen groeien: de rug, borst, buik, kin en nek of boven de bovenlip. Het is meestal te wijten aan een teveel aan mannelijk hormoon – androgeen – bij vrouwen. Hoewel in sommige gevallen is vastgesteld dat dit ook te wijten kan zijn aan karakteristieke kenmerken van bepaalde etnische groepen.

Veel vrouwen hebben in stilte last van dat ongemakkelijke overtollige haar dat hen zo schaamt en dat ze er alles aan doen om zich te verbergen of te verwijderen. Als dat jou overkomt, weten we hoe moeilijk het is, maar voel je niet alleen… hirsutisme treft vandaag 10% van de vrouwen in Amerika.

De meeste vrouwen met hirsutisme hebben alleen last van overtollig haar. Als uw niveaus van mannelijk hormoon (androgeen) echter erg hoog zijn, kan uw lichaam veel meer veranderingen gaan ondergaan, zoals het willen aannemen van een mannelijke fysionomie. Zo wordt uw stem dikker, heeft u last van kaalheid of acne , wordt uw buste verminderd en neemt uw spiermassa toe, etc. Een serieus probleem! In die gevallen moet u uw arts dringend raadplegen. Gelukkig overkomt dit weinig vrouwen, en de overgrote meerderheid heeft alleen last van overtollig haar.

Het goede nieuws is dat er mogelijkheden zijn om hirsutisme te behandelen en te beheersen. Tussen persoonlijke verzorging en medicatie heb je verschillende opties om uit te kiezen en dus niet langer aan dit probleem te lijden. Raadpleeg uw arts om de oorzaken van uw hirsutisme of overtollig haar te achterhalen en de meest geschikte behandeling voor u aan te bevelen. In sommige gevallen zijn het endocrinologische problemen die behandeling VEREISEN, aangezien dit te wijten kan zijn aan tumoren die deze hormonen produceren (dit is een minderheid van de gevallen).

Behandelingsopties voor hirsutisme

Enkele opties zijn …

  • Thuisbehandelingen: scheren met een scheermesje, de epilator gebruiken voor kleine gebieden, harsen , harsen met chemicaliën, verkleuring.
  • Haarverwijderingsbehandelingen : elektrolyse en laser ontharing .
  • Medische behandeling: De anticonceptiepil , anti-androgeen medicijnen en medicinale crèmes om de haargroei te verminderen, zoals Vaniqa .
  • Dieet: als uw probleem overgewicht is, is het zeer waarschijnlijk dat als u het verliest, de hoeveelheid mannelijke hormonen in uw lichaam afneemt.

Als je niet had durven vragen waarom je dit probleem had of hulp had gezocht om het op te lossen, heb je nu een nieuwe mogelijkheid. Raadpleeg uw arts over hirsutisme, hij of zij kan u helpen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here