We leven in het internettijdperk. De meeste van onze persoonlijke en zakelijke activiteiten zijn afhankelijk van computers en elektronische apparaten. We zouden digitale visitekaartjes moeten gebruiken in plaats van fysieke kaarten. Digitale visitekaartjes zijn milieuvriendelijk.

Wat is een digitaal visitekaartje?

Digitale visitekaartjes

Deze moderne contactkaarten kunnen nu elektronisch worden verzonden en ontvangen via draadloos met behulp van tools, e-mail, internet, sms of via Bluetooth in plaats van papier als medium te gebruiken.

Waar kan ik een digitaal visitekaartje krijgen?

Er zijn veel websites die digitale visitekaartjes aanbieden. Sammy biedt de beste digitale visitekaartjes in Nederland. 

Wat zijn de soorten digitale visitekaartjes?

Er zijn vier hoofdtypen visitekaartjes; Telefooncontactkaarten, op e-mail gebaseerde visitekaartjes, sociale netwerksites als visitekaartjes, en tools en applicaties of de iPhone die wordt gebruikt om visitekaartjes uit te wisselen.

De telefoonkaart en de op e-mail gebaseerde digitale contactkaart zijn behoorlijk uitwisselbaar, aangezien u nu e-mail kunt verzenden via de telefoon en u ook kunt e-mailen met uw telefoon. Het belangrijkste verschil is dat op telefoon gebaseerde digitale telefoonkaarten vanaf uw telefoon werken en gebruik maken van SMS- of Bluetooth-functies, terwijl op e-mail gebaseerde digitale telefoonkaarten vanaf uw e-mailaccount werken.

Voorbeelden van op telefoon gebaseerde digitale contactkaarten zijn Contxts, TxtID en DUB. Met Contxts kunt u telefoonkaarten verzenden en ontvangen via sms, terwijl TxtID een service is die werkt door de andere partij uw gebruikersnaam te laten sms’en naar een zescijferig nummer en waar zij uw contactgegevens via sms zullen ontvangen. Om DUB-contactkaarten te gebruiken, moet eerst een account worden aangemaakt op hun website, daarna kunt u deze vervolgens per e-mail of sms naar andere gebruikers laten sturen, simpelweg door een sms-bericht naar de DUB-site te sturen. Deze services beginnen met gratis programma-opties, maar bieden meestal betaalde services waarmee u meer functies kunt gebruiken of meer digitale telefoonkaarten kunt verzenden en ontvangen.

Voor op e-mail gebaseerde visitekaartjes bieden bedrijven zoals Drop Card en Weavemet dergelijke diensten aan. Beide bedrijven bieden diensten aan die vergelijkbaar zijn met Contxts en TxtID, waarbij u een profiel op hun site aanmaakt, het e-mailadres naar een dropcard-nummer stuurt en uw contactpersoon uw visitekaartje in hun e-mail ontvangt.

Het derde type is het gebruik van uw sociale netwerkprofielen zoals Facebook, LinkedIn en Google-profielen als visitekaartjes. Er is ook een service die al uw sociale netwerkprofielen verzamelt, zoals MyNameIsE, een site die al uw sociale profielen verzamelt in een virtueel visitekaartje dat toegankelijk is via mobiel internet.

De laatste categorie digitale visitekaartjes zijn apparaten zoals iPhone-apps die u gebruikt met andere mensen met dezelfde apparaten waarop het apparaat de contactgegevens verhandelt. Sommige van deze apps zijn gespecialiseerd in het invoeren van contactgegevens. 

Wat is het voordeel van een digitaal visitekaartje?

Digitale visitekaartjes bieden veel voordelen, hier zijn er enkele:

Het is gemakkelijker om te creëren. Aangezien digitale visitekaartjes niet echt een esthetische styling vereisen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het ontwerpen ervan. De persoon aan wie u het geeft, zal het niet verliezen, aangezien digitale telefoonkaarten niet verloren kunnen gaan of achtergelaten kunnen worden, omdat uw contact het altijd in zijn e-mailaccount, telefoon of andere webgebaseerde account voor het delen van contacten heeft.

Het is milieuvriendelijk. Digitale visitekaartjes hebben geen papier nodig, dus u helpt het milieu als u elektronische visitekaartjes gebruikt.

Het is efficiënt. Wanneer een papieren visitekaartje wordt overhandigd, scannen de meeste mensen het of voeren de gegevens in op hun telefoon of computer, maar als uw visitekaartje al digitaal is gegeven, hoeft de ontvanger het niet meer te coderen.

Zoals eerder vermeld, wordt er vaak om digitale telefoonkaarten gevraagd, vooral omdat de meeste mensen internettelefoons en iPhones gebruiken, waar het verstrekken van digitale contactkaarten handiger is voor deze technisch onderlegde mensen. Het is erg handig om een ​​digitaal visitekaartje aan te schaffen om verbonden te blijven, zowel voor persoonlijk gebruik als voor zakelijke doeleinden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here