David Romano, een tenor die in de originele Broadway-productie van The Phantom of the Opera speelde en als vocale coach diende voor mensen als Josh Groban en Sarah Brightman, is overleden. Hij was 69.

Romano had een hartkwaal en stierf zaterdag in zijn huis in Palm Springs, zo maakte zijn vriend Michael Caprio bekend.

Romano toerde de wereld rond als solist, zong in meer dan 100 concerten met dirigent en koorleider Roger Wagner en was te horen op meer dan 30 filmsoundtracks; voor de MGM-film Yes, Giorgio uit 1982 speelde hij een duet met Luciano Pavarotti.

In 1998 bracht Romano een soloalbum uit, “All the Things You Are”, en was te zien op tal van muziektheateropnames. Hij sierde ook de podia van de San Francisco Spring Opera, Opera Colorado en het Ojai Festival en trad op als solist bij grote symfonieorkesten aan de westkust.

Naast het spelen van Ubaldo Piangi in The Phantom of the Opera , dat in 1988 op Broadway opende, verscheen Romano op het podium in de originele Los Angeles-productie van Evita en in Sammy Cahn’s Words and Music , Camelot , Kismet , Wonderful Town en Bells Are Ringing .

Al meer dan 40 jaar was hij een veelgevraagd zangleraar en zangcoach.

“David Romano was een ongelooflijke kracht”, zei Groban in een verklaring. “Hij was een van de slimste mensen die ik ooit heb ontmoet, en zijn kennis van de stem was cruciaal voor mijn begrip van zingen. De lessen die hij me leerde, in muziek en in het leven, zullen voor altijd bij me blijven.”

Als jonge artiest en nieuw voor de druk van Broadway, zei Brightman dat Romano haar onder zijn hoede nam toen ze samenwerkten in Phantom .

“Hij was een sterk en uitbundig personage, een persoonlijkheid, leefde met volle teugen, een liefhebber van opera, een geweldig mens, en hij zal worden gemist door zijn vrienden en velen in de kunst- en entertainmentwereld”, zei ze. “Hij zal nooit worden vergeten als de vocale coach van de sterren.”

Operazangeres Angela Maria Blasi toegevoegd: “Tijdens onze tijd in Evita verdwenen we tijdens de pauze tussen de shows in de kelder, en hij coachte me bij het materiaal van mijn opera-auditie. Hij was zo goed geïnformeerd over alles wat met opera te maken had, dat ik niet weet. wat ik zou hebben gedaan zonder zijn standvastige steun en mentorschap. “

Op een later tijdstip zal er een eigen virtuele herdenking plaatsvinden.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here