Wonder Woman 1984 bracht $ 5,5 miljoen op tijdens het nieuwjaarsweekend toen de officiële feestdagen ten einde liepen en Hollywood afscheid nam van het slechtste jaar ooit aan de kassa vanwege de nieuwe pandemie van het coronavirus.

Het vervolg op de superheld heeft nu naar schatting $ 28,5 miljoen in eigen land en $ 90 miljoen in het buitenland verdiend voor een gedempt wereldwijd totaal van $ 118,5 miljoen. In een controversiële beweging stelde Warners de kerstdag-tentstok dezelfde dag beschikbaar op HBO Max en in bioscopen vanwege de COVID-19-crisis en aanhoudende theatersluitingen in veel grote markten. De exposanten waren sympathiek, gezien de toename van het aantal zaken en het opnieuw sluiten van bioscoopfilms over grote delen van de wereld.

WW84 daalde 67 procent in zijn tweede weekend van spelen in eigen land, een flinke daling voor het vakantieweekend, zelfs met de pandemie. The Croods: The New Age , bijvoorbeeld, steeg in zijn zesde weekend 25 procent met $ 2,2 miljoen.

De Croods 2 speelt ook in huis nadat hij drie weken na zijn theatrale debuut beschikbaar was gesteld op premium VOD.

In het buitenland is een lichtpuntje voor WW84 Australië, waar de film in zijn tweede frame maar liefst $ 4,3 miljoen binnenhaalde voor een totaal van $ 11,5 miljoen. Het vervolg deed het niet zo goed in sommige Aziatische markten, waaronder China. Het is veelbelovend in Latijns-Amerika, hoewel sommige grote marktaandelen een sterke stijging laten zien.

Elders aan de kassa stonden Universal en DreamWorks Animation’s The Croods 2 op de tweede plaats in eigen land, terwijl ze wereldwijd de grens van $ 100 miljoen overschreden om zondag te eindigen met een wereldwijde opbrengst van $ 115 miljoen. De geanimeerde familiefilm heeft opvallend goed stand gehouden.

De wereldtelling voor Croods 2 omvat een buitenlandse cume van $ 80,44, geleid door China ($ 52,5 miljoen).

Het is niet de enige geanimeerde familietitel die floreert in het Middenrijk.

Disney and Pixar’s Soul – die exclusief op 25 december debuteerde op Dsney + in de VS op Disney – bouwt momentum op in China, waar het in zijn tweede weekend $ 13,7 miljoen verdiende, ruim voor het eerste weekend ($ 5,5 miljoen), voor een totaal daar van $ 25,7 miljoen. Over het algemeen heeft Soul wereldwijd $ 32,5 miljoen opgebracht van de 11 markten waar het op het grote scherm wordt gespeeld.

Terug bij de Amerikaanse kassa kwam Universal’s News of the World op de derde plaats tijdens het nieuwjaarsweekend met $ 1,7 miljoen in het tweede weekend (een daling van 22 procent) voor een binnenlandse telling van $ 5,4 miljoen. Netflix distribueert het Tom Hanks-drama in het buitenland.

Monster Hunter plaatste nummer 4 met $ 1,2 miljoen voor een binnenlandse cume van $ 6,3 miljoen. Sony behandelt de film in eigen land.

Lionsgate’s thriller Fatale rondde de top vijf af met $ 700.000 (-6 procent) voor een binnenlands totaal van $ 3,1 miljoen.

En het is officieel: de inkomsten van de Noord-Amerikaanse kassa’s zijn in 2020 met 80 procent gedaald te midden van de nieuwe pandemie van het coronavirus en ongekende theatersluitingen, terwijl de wereldwijde inkomsten met meer dan 70 procent zijn gedaald.

Het oudejaarsweekend, met titels aan het einde van het jaar, wordt gezien als de afsluiting van het voorgaande jaar in termen van de kassa.

Zoals voorspeld, genereerden binnenlandse filmtickets die tussen 1 januari en 31 december werden verkocht naar schatting $ 2,3 miljard, vergeleken met $ 11,4 miljard in 2019, volgens schattingen van Comscore. Dat is het laagste resultaat in minstens 40 jaar. De dramatische terugval werd verwacht, aangezien veel bioscopen in de VS al meer dan negen maanden gesloten zijn

Wereldwijd zal de verkoop van bioscoopkaartjes in 2020 naar verwachting tussen de $ 11,5 miljard en $ 12 miljard liggen, vergeleken met de $ 42,5 miljard in 2019.

In een eerste fase verdrong China Noord-Amerika als ‘s werelds bioscoopmarkt in 2020, en genereerde naar schatting $ 2,7 miljard aan kaartverkoop, per Comscore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here