Barbara Shelley, vooral bekend van haar vele optredens in Hammer Horror-titels in de jaren vijftig en zestig, is overleden. Ze was 88.

De actrice stierf aan onderliggende aandoeningen op 4 januari nadat ze COVID-19 had gecontracteerd, onthulde haar agent.

Shelley speelde in enkele van de bekendste horrortitels van het Britse productiehuis Hammer, waaronder The Gorgon , Dracula: Prince Of Darkness , Rasputin: The Mad Monk en Quatermass And The Pit , naast andere iconen van het genre, zoals Peter Cushing en Christopher Lee. Door haar regelmatige optreden als de glamoureuze gothic hoofdrolspeelster in deze films kreeg ze de bijnaam ‘Queen of Hammer’.

“Hammer was als een gezin, een zeer getalenteerde familie … met een geweldige sfeer op de set en een geweldig gevoel voor humor”, zei Shelley, die in 1932 Barbara Kowin in Londen werd geboren.

“Toen ik voor het eerst met Hammer begon, keken alle zogenaamde klassieke acteurs neer op de horrorfilm. Alle andere dingen die ik deed, die herinnert niemand zich die. Maar de horrorfilms, ik ben ze erg dankbaar omdat ze me een fanbase, en ik ben erg ontroerd dat mensen komen om mijn handtekening te vragen. Als je naar een [Hammer] -film in de bioscoop ging, werd de adem afgewisseld met gegiechel omdat mensen tegen zichzelf giechelden omdat ze bang waren, ze maakten zichzelf bang; en dat maakte Hammer zo bijzonder. “

Naast haar tijd bij Hammer speelde Shelley in meer dan 100 films en tv-series in een carrière die tot 2000 duurde, waaronder Village of the Damned , The Saint , Man in the Dark , Hazel , The Man from UNCLE , The Avengers , Crown Court , Doctor Who , EastEnders en oom Silas .

In een interview met de Express- krant in 2009 zei ze dat vrouwelijke fans haar op een conventie hadden verteld dat ze van haar hielden vanwege haar sterke rollen.

“Ik dacht dat het briljant was om erover te hebben gezegd. Ik heb er nooit op die manier over nagedacht. Het feit dat ik nog steeds mail ontvang van mijn horrorfanbase, ontroert me echt.” ze zei.

“Niemand vertelde me dat ik mooi was. Ze zeiden dat ik fotogeniek was, maar niemand zei dat ik mooi was. Als ze dat wel hadden gedaan, had ik veel meer plezier gehad!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here